Skip to content

Köpvillkor BDN Studio Design AB

Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden hos BDN Studio Design AB (hädanefter ”oss”, ”vi” eller ”BDN Studio Design”) via https://anpassade-dekaler.se.

När du slutför en beställning ingås ett avtal mellan dig och BDN Studio Design AB, som gäller för din beställning vilket inkluderar eventuella frågor eller tvister som uppkommer som en följd av din beställning. Den version av villkoren som är tillämplig för din beställning är den version som finns tillgänglig på anpassade-dekaler.se vid den tidpunkt då du genomför din order. När vi har tagit emot din beställning skickas en bekräftelse till den e-postadress som du använde när du genomförde ditt köp. Tänk därför på att ange korrekt e-postadress då bekräftelsen kan behövas vid eventuell framtida kontakt med vår kundservice. Vi ber dig vänligen kontakta oss så snart som möjligt för det fall att bekräftelsen inte kommer fram till dig.

Vi ingår ej avtal med omyndig person utan målsmans tillåtelse.

Bifogade bilder trycks som dom är och någon redigering ingår ej. Texter du skriver klistras in och ansvaret för eventuella felskrivningar ligger på dig som kund.

Ansvaret för suddiga bilder och dålig upplösning ligger på dig som skickat in bilden.

BDN Studio Design AB ansvarar inte för om bifogade bilder har någon copyright. Det är upp till beställaren att kontrollera om bilder och logotyper får användas.

Vi förbehåller oss rätten att neka beställningar som innehåller olämpligt och/eller stötande innehåll. Detta gäller exempelvis pornografiska, rasistiska och nazistiska logotyper/motiv och/eller budskap. Du är själv ansvarig för att materialet inte strider mot lag eller förordning.

BDN Studio Design AB förbehåller sig rätten att inte tillverka dina egna motiv om våra medarbetare värderas till att vara i för dålig kvalitet.

Produktion

Tryckfärdigt original finns ej.

Priserna som är satta på många produkter förutsätter att vi får en fil av dig som vi utan ändringar kan använda till att trycka. Om filen inte följer instruktionerna som finns och det medför att vi måste lägga extra tid på att göra den tryckbar medför det extrakostnader. Vi ger dig dock alltid alternativet att antingen skicka in en ny tryckbar fil eller att godkänna den kostnad som blir för att vi anpassar och/eller redigerar filen.

Rätt färg

Det är mer en regel än ett undantag att skärmar är felkalibrerade och visar färger som inte stämmer helt med verkligheten. Vårt bästa tips för att du något så när ska kunna säkerställa att du själv fått se de korrekta färgerna innan produkten gått i tryck är att först skriva ut ditt tryckoriginal på en vanlig färgskrivare. Dessa brukar i regel visa hyfsat rätt resultat. Det blir generellt sett mycket närmre verkligheten än vad de flesta skärmar visar.

Beställning

Alla beställningar sker via Internet.  Vi accepterar ej beställningar via ordinarie mail, fax eller annat medium såvida ej annat avtalats. Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.

Ordrar via webbshoppen tas emot med automatik. BDN Studio Design AB förbehålls rätten att i efterhand neka en bild eller dylikt som inte går att trycka med våra metoder. T.ex. bilder som är i allt för dålig upplösning, mycket små detaljer på trycket som inte fungerar för vår tryckteknik eller är överdrivet tidskrävande kan vi även neka i efterhand.

Priser

Priser på sidan visas i SEK exklusive moms. I sista steget av beställningen ser du belopp att betala med moms inkluderat, innan du bekräftar din beställning. I kundvagnen, och innan du slutför din beställning, ser du även vad fraktkostnaden är.

Vi förbehåller oss rätten att avbryta beställningar i de fall då kundens egna bilder inte håller tillräckligt hög kvalitet för tillverkning, samt vid tekniska fel.

Vi förbehåller oss rätten till prisändringar från tid till annan utan föregående avisering. Det pris som gäller för ditt köp är det pris som finns tillgängligt på anpassade-dekaler.se vid den tidpunkt då du genomför din order.

Skrivfel: Ingen är perfekt, inte heller vi tyvärr. Så OM det blivit helt galet någonstans och produkten du beställt har ett orimligt pris på hemsidan reserverar vi oss mot att justera det till korrekt pris. Självklart får du i sådant fall välja mellan att makulera beställningen eller godkänna det korrekta priset.

Frakt

BDN Studio Design AB använder PostNord AB som leverantör för leverans av beställningar. De flesta beställningar skickas packad i cylinderpapp. Små dekaler kan skickas med brev.

Pris för leverans med brev: 25 kr (ex. Moms)

Pris för leverans med paket: 90 kr (ex. Moms)

För privatpersoner anländer paketet till närmsta postombud och avisering sker med brev.

För företag levereras paketet till angiven leveransadress utan avisering.

Leveranstid inom Sverige

Följande leveransvillkor gäller för leveranser inom Sverige:

Vinyltext, Tryckt banderoll, Affischer: 2–5 arbetsdagar produkten skickas från oss

Skurna figur, logotyp, text i 2 färg: 3-7 arbetsdagar produkten skickas från oss

Printprodukter (färgtryck): 3–7 arbetsdagar produkten skickas från oss

Vi strävar alltid efter att leverera våra varor inom angivna tidsramar, men förseningar kan vid oväntade händelser förekomma. Vid eventuella förseningar kontaktas kunden så snart som möjligt via telefon eller e-post, varpå ny leveranstid bestäms. Om varan inte har kommit fram till angiven leveransadress inom 14 dagar, ber vi dig att kontakta oss, gärna via e-post eller telefon. Du har rätt att häva köpet om dröjsmålet är av väsentlig betydelse. I händelse av att leveranstiden överstiger 30 dagar har du alltid rätt att häva ditt köp.

Beställning med leveranssättpostpaket som inte hämtas inom 14 dagar returneras till oss. För det fall att försändelsen inte hämtas ut i tid står kunden för returfraktskostnaden.

BDN Studio Design AB står för transportrisken när varan levereras till dig. Kunden står dock för transportrisken när varan återsänds till oss, för det fall att en retur av vara är nödvändig.

Ej uthämtat paket

Om du inte hämtat ut ditt paket kommer vi att debitera dig på avgiften som uppkom i samband med att paketet returnerades till oss, samt summan de kostar att skicka de igen. Summan kan uppnå till 250 kronor (inkl. moms).

Transportskada

Anmäl direkt till fraktbolaget om ni upptäcker att leveransen har skadats i transporten. Om överenskommelse med fraktbolag ej kan nås kontaktar ni oss omgående. Vi ansvarar inte för eventuella transportskador.

Behandling av personuppgifter

BDN Studio Design AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som samlas in i samband med din beställning. När du handlar hos oss anger du personuppgifter såsom namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Det är uppgifter vi behöver för att kunna leverera ordern till dig, men även för att hantera eventuella reklamationsärenden och administrera senare beställningar. För byte av leverans- och/eller fakturaadress, ber vi dig att logga in på kundzonen och göra önskade justeringar. Kunden ansvarar själv för att leverans- och fakturaadressen är korrekt. E-postadressen kan komma att användas för utskick av vårt nyhetsbrev. Prenumeration på nyhetsbrev kan enkelt avslutas och du kan även vid beställningstillfället välja att du inte önskar ta emot nyhetsbrev från oss.

Som kund har du rätt att ta del av den information vi har registrerat om dig. Du har även, bland annat, rätt att på begäran få dina uppgifter korrigerade eller raderade. Om du önskar ta emot sådan information ber vi dig kontakta oss på info@anpassade-dekaler.se. Personuppgifterna lämnas inte ut till tredje part med undantag för inkassoärenden och till samarbetsparters i syfte att kunna hantera din order.

För fullständig information kring vår hantering av dina personuppgifter samt dina rättigheter så hänvisar vi till vår Personuppgiftspolicy.

Betalning och beställning

Din order bekräftas när du klickar på “Slutför köp”. Beloppet dras när produktionen eller designen påbörjas.

Skulle din betalning misslyckas har du chans att testa igen eller byta betalsätt i nästa steg. Vi erbjuder Klarna Check-out tjänst:

Direktbetalning.

 

Du kan betala säkert med kort. Vi accepterar VISA och Mastercard. Din betalning hanteras av Klarna med säker kryptering och enligt strikt banknorm. Anpassade-dekaler.se innehar SSL-certifikat, och dina kortuppgifter skickas direkt till banken och kan inte läsas eller hämtas av någon annan än din bank.

Få först. Betala sen.

 

Vid betalning mot faktura förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning via vår samarbetspartner Klarna. Fakturan skickas med post och betalas via bankgiro, betalning ska vara oss tillhanda inom 14 dagar från den dag då vi skickar din beställning. Betalning efter fakturans förfallodatum kan leda till att du påförs avgifter och ränta, enligt Klarnas villkor. Det är viktigt att du är folkbokförd på leveransadressen. Fakturaavgift utgår med 19 kronor (inkl. moms).

För att kunna erbjuda Klarnas betalningsmetoder, vi skickar dina personuppgifter till Klarna. Klarna använder dessa för att skräddarsy vilka betalningsmetoder är tillgängliga för dig.

Dina personuppgifter är hanterat i enlighet med Klarnas integritetspolicy.

Dela upp.

Klarnas kontovillkor

Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation

Avbeställning

Du har möjlighet att avbeställa din vara fram till dess att tillverkning har påbörjats, vilket görs genom att skicka e-post till info@anpassade-dekaler.se. När produktion har påbörjats kan du inte längre avbeställa leveransen.

Ångerrätt och nöjd-kund-garanti

Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler gäller ej ångerrätten när köpet avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. När din beställning är skickad från oss avsäger vi oss därför ångerrätten, eftersom samtliga våra produkter produceras individuellt efter kundens önskemål.

Även om vi avsäger oss ångerrätten, är det dock vår målsättning att du ska känna dig trygg i att handla från BDN Studio Design AB. Om du inte är nöjd med din vara, tillämpar vi därför vår nöjd kund-garanti, vilken gäller för hela vårt sortiment. Vår nöjd kund-garanti innebär att du kan kontakta oss i de fall du är missnöjd med din beställda produkt. I första hand korrigerar vi den omständighet som du är missnöjd med, och skickar istället en ny produkt.

För att utnyttja vår nöjd kund-garanti ber vi dig kontakta oss så snart som möjligt via våra kontaktuppgifter ovan, gärna via e-post eller telefon. Vi behöver ditt ordernummer samt en beskrivning av den omständighet som du är missnöjd med.

Vår nöjd kund-garanti gäller i 10 dagar efter det att varan levererades till dig. Med andra ord måste du meddela oss om den omständighet som du är missnöjd med senast inom 10 dagar räknat från det att du tog emot din vara.

Dina rättigheter enligt lag påverkas inte av vår nöjd kund-garanti, utan den gäller utöver dina rättigheter enligt lag.

Utöver reklamationsrätten och nöjd kund-garantin, lämnar BDN Studio Design AB 1 års garanti på samtliga produkter ur sortimentet.

Reklamation

Reklamation ska ske inom 10 arbetsdagar efter leverans. Vi rekommenderar att produkterna kontrolleras direkt efter leverans. Skulle någon produkt inte uppfylla angivna specifikationer ska kontakt och överenskommelse med kundtjänst (info@anpassade-dekaler.se) alltid ske innan eventuell retur.

Vi behöver ditt ordernummer, en beskrivning av felet samt helst ett foto på den felaktiga produkten. Vi kan komma att kräva att den felaktiga produkten återsänds till oss för vidare kontroll. Om ett tillverkningsfel konstateras, godkänns reklamationen.

Om en reklamation godkänns kompenserar vid dig i enlighet med reglerna i konsumentköplagen (1990:932) genom reparation av befintlig produkt, genom en ny likvärdig produkt, prisreduktion eller genom att du återfår din betalning för produkten (inkl. frakt- och returkostnader).

Vi återbetalar kunden senast inom 10 dagar räknat från det att avtalet har hävts på riktiga grunder. Återbetalning görs med samma betalningssätt som du använde när du genomförde köpet. För det fall att vi kräver att varan returneras för kontroll, görs full återbetalning under förutsättning att varan kommer oss tillhanda i väsentligen samma skick som den var när varan levererades till dig. Om en returnerad vara har använts eller hanterats i större utsträckning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion, har BDN Studio Design AB rätt till ett avdrag för värdeminskningen på varan som kan uppgå till varans fullständiga pris.

Retur

Mottages ej utan godkänd reklamation. Kontakta alltid kundtjänst innan retur. Kund ansvarar för eventuell fraktkostnad vid returnering av paket.

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Tvist mellan två eller flera företag avgöres som regel i domstol.

Klausulers giltighet

För det fall att delar av dessa villkor förklaras ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av domstol eller tillsynsmyndighet, ska detta inte påverka giltigheten av återstående villkor.

Force Majeure

BDN Studio Design AB undantas genom dessa villkor ansvar för skador eller förseningar som har sin grund i omständighet som ligger utanför vår kontroll. Exempel på sådana omständigheter är översvämningar, bränder, avbrott i arbete, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden och krig.

Referensbilder

Vid beställning accepteras att vi på vår hemsida och i marknadsföring får visa referensbilder på beställda produkter. Denna acceptans kan dock dras tillbaka genom att som beställare tydligt nämna detta i samband med lagd order.

Användning av våra produkter

Vissa dekaler är olagliga att använda i trafiken och får bara användas på tävlingsbilar. Vi frånsäger oss allt eventuellt missbruk av de dekaler du köper av oss. Vid användning av registrerade varumärken gäller respektive varumärkesinnehavares regler. Vi tar inget ansvar för hur och var du använder din dekal/tryck.

Information om cookies

Den här webbplatsen använder så kallade cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om vad de används till samt hur de kan undvikas. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller textinformation. För att vårt shoppingsystem ska fungera är dessa filer nödvändiga. Vad sparas? Vi använder en cookie för att komma ihåg om du är inloggad och vilka inställningar du har valt. Detta är en så kallad session-cookie, det vill säga den tas bort när du stänger din webbläsare.

Ändringar

Dessa villkor kan komma att ändras från tid till annan. Varje gång ni gör en beställning kommer de vid var tid gällande villkoren att vara tillämpliga på avtalet mellan er och BDN Studio Design AB.

Dessa allmänna villkor uppdaterades senast: 2021-08-25.